Rubriky
Nezařazené

Registrace 2021

Vážení rodiče, prarodiče či jiní rodinní příbuzní a příznivci našeho střediska,

blíží se termín pro platbu členských příspěvků na rok 2021. Letos dojde k jedné zásadní změně, která, jak doufáme, ušetří čas nám i Vám. Podklady k platbě budou (v týdnu 7.- 13. prosince) rozeslány na Vaše e-mailové adresy, které jste zadávali do přihlášek dětí. Prosíme, pokud si nejste jistí, že je ve skautisu (tzn. v seznamu kontaktů) zadána vaše aktuální e-mailová adresa, můžete ji sami opravit nebo to dát vědět vedení oddílu do kterého vaše dítě/děti chodí, aby došlo k nápravě. V pokynech pro platbu se vygeneruje i osobní variabilní symbol, nepoužívejte již tedy dříve zavedené číslo oddílu a datum narození. Platbu Vám ulehčí i přiložený QR kód, který lze naskenovat v mobilním bankovnictví a všechny údaje za Vás sám vyplní. 

Jistě si všimnete, že jsme letos zvedli výši registračního poplatku. Dovolte nám, abychom vysvětlili, proč k tomu došlo. Letošní rok nás připravil o důležité dotace (prozatím jen z Jihomoravského kraje) a my zatím netušíme, kolik financí se do neziskového prostoru uvolní v dalších letech. Tyto příjmy jsou pro nás existenčně důležité, jelikož nám pokrývají z velké části provoz kluboven, vybavení do společných prostorů kluboven a tábořiště, materiálů na schůzky, odměny pro děti, ale také například vzdělávání rádců a vedoucích, kteří se Vašim dětem během skautské činnosti věnují.

Registraci jsme zvedli na 1.000 korun (pro celý kalendářní rok), za každého dalšího sourozence či rodinného příslušníka poté na 700 Kč. Je to i z toho důvodu, že každá jednotka (tedy středisko), odvádí poplatky na skautský okres, kraj a Ústředí, ze kterého se hradí například pojištění dětí i dospělých na akcích organizovaných Junákem či časopisy, které vám každé dva měsíce chodí do poštovních schránek. Pro vaši úplnou představu uvádíme, kolik odvádíme z každého členského příspěvku vyšším organizačním jednotkám: 305 korun se odvádí na Ústředí, 35 korun na kraj a 110 na okres (Brno-město). Z každého vybraného poplatku odvedeme tedy celkem 450 Kč vyšším orgánům. 

Doufáme, že navýšení je po tomto vysvětlení pro Vás srozumitelné a nebude to pro Vás žádnou přítěží. Kdyby ano, prosím, neváhejte kontaktovat naši hospodářku Simču na e-mailu simca@skaut.cz, která s Vámi najde řešení, které bude vyhovující. Zkuste se případně podívat na stránky svých zdravotních pojišťoven, zda nedávají příspěvky na volnočasové aktivity pro děti, potvrzení o zaplacení Vám rádi vystavíme.

V případě, že by pro Vás navýšení registrace problém nebylo a rádi byste nás podpořili ještě více, můžete nám zaslat i dar, na který Vám vystavíme darovací smlouvu, s kterou si pak můžete výši daru odvést při podání daňového přiznání ze základu daně.

Děkujeme za Vaši podporu a těšíme se, že příští rok se budeme potkávat již jenom offline na schůzkách a výpravách.

Simča, zástupkyně vedoucí střediska a hospodářka